Att göra 

I samband med er vistelse på Åkagårdens Lodge finns det en hel del att göra. Förutom att besöka Båstad och Torekov så har vi här nedan listan några av pärlorna på Bjärehalvön.

Mer information om evenemang och besöksmål hittar ni på Båstad Turist hemsida.

Golf

Bjärehalvön är känt för sina många och vackra golfbanor. Här finns hela 6 banor med totalt 117 hål. 
Runt hörnet på Lodgen ligger Åkagårdens GK. När du bokar din vistelse på Lodgen så kan vi hjälpa dig att boka tider på golfklubbarna.
      

Hovs Hallar

Hovs Hallar är den yttersta delen av Hallandsåsen, där den möter havet på Bjärehalvön. Hallar är ett 
äldre namn för hällar (klippor) och har bland annat givit namn åt landskapet Halland. Vid Hovs Hallar finner man bevis för havets nebrytande kraft, där åsen får sin tvära avslutning i ett 1,5 kilometer långt klipparti med grottor och klapperstensfält.

Vid Arilds port, en klippformation som blivit ett landmärke , störtar klipporna brant ned i havet. Här finns klippformationer från 10 meters höjd upp till hela 30 meter.
 

Vallåsen

Med en största fallhöjd på 145 m och längsta nedfart på 1 260 m erbjuder Vallåsen röda, gröna och blå nedfarter. Ambition är att erbjuda varierande skidåkning över stora ytor. 

Läs mer på deras hemsida.
 

Norrvikens Trädgårdar

Norrvikens Trädgårdar är en 14 ha stor trädgårdsanläggning som ligger några kilometer utanför Båstad. Den grundades i början av 1900-talet av Rudolf Abelin. Trädgården omfattar flera olika trädgårdsrum med en italiensk barockträdgård, en renässansträdgård, en klosterträdgård, en orientalisk trädgård och en japansk trädgård.

För öppettider och mer information besök deras hemsida.
   

KullaKajak

Kring Kullaberg finns ett varierande landskap med branta klippor, små i idylliska fiskebyar, sandstränder, grottor, undangömda vikar samt välkända Nimis och Arx.

Här finns även ett rikt fågelliv, möjlighet att se tumlare och säl. Längs med kusten ligger fantastiska restauranger och små badplatser. Upptäck Kullaberg från havssidan på egen hand eller med KullaKajaks guidade turer.
 

Hallands Väderö

Hallans Väderö ärn 3 km2 stor ö som är belägen strax väster om Torekov. Ön har unika natur- och kulturvärden och är sedan 1958 klassad som naturreservat samt som Natura 2000-EU-område. På ön finns bland annat Kungseken som är Sveriges grövsta ek med sin 5,24 meter i momkrets och det finns en bokskog från 1700-talet.

Här hittar du mer information om Hallands Väderö.
    

Birgit Nilsson Muserum

Välkommen att uppleva gården där Birgit Nilsson lekte som barn och där hon drömde om ett liv i sångens och operans värld!
Birgit Nilsson (1918-2005) växte upp på en lantgård i Svenstad. Gården som varit i släktens ägo sedan 1700-talet, är i dag ombyggd till ett museum tillägnat "La Nilsson".
 

Grevie Backar

Det som främst sätter sin prägel på Grevie backar är de betade rullstensåsarna. Dessa bildades för ca 14 000 år sedan, då den senaste landisen började att släppa sitt grepp äver den nordvästra delen av Skåne.

Här finns fornlämningar efter mänsklig verksamhet främst daterade från brons-och järnålder t ex brons- och järnåldersgravar, stengärden, övergivna åkrar, röjningsrösen, fägata och hålvägar.

Åsryggarna har under lång tid används som betesmark utan gödsling.

Örtrik ljunghed, gräshed och torräng med ett stort överflöd av arter förekommer.
 

Hålehall

I området finns förutom bokskog även flera våtmarker och småbäckar. Under förhistorisk tid har vissa delar av området varit uppodlade. Särskilt tydligt är spåren söder om Hålehallstugan. Här finns fornåkrar i form av terrasserade åkerytor och små stensamlingar som kallas röjningsrösen. Det är osäkert från vilken tid de härstammar från eftersom inga utgrävningar är gjorda i området men troligtvis har åkrarna brukats någon gång under järnåldern, kanske under vikingatiden. 
 

Rid Islandshäst

Båstad Islandshästar hälsar såväl vana ryttare som nybörjare välkomna året runt, vardag som helgdag. För barn gäller ålder 8 år med ridvana som rider tillsammans med förälder.Turridningar sker i skogsområden nära Båstadstrakten. Här får Ni uppleva ridning i en vacker natur med omväxlande öppet landskap och skog. Läs mer på deras hemsida Båstads Islandshästar
 

Zipline och sommarrodel

Zipline och sommarrodel. Inget för höjd-eller farträdda med kittlande för alla andra. Ger garanterad adrenalinkick. Läs mer här.
 

Pysselsugen

I Vejbystrand ligger Pysselsugen. Företaget brinner för scrapbooking och pyssel. Företaget har ett showroom där kunder kan komma och få inspirationför sitt skapande. Företaget anordnar även kurser. Företagets kurser hittar du här.
​​​​​​​